Käyttövaltuushallinnan uutisia

Kyberturvallisuuden ja tietosuojan merkitys organisaation tiedon, tärkeiden toimintojen ja maineen suojaamisessa on ollut kasvavasti ajankohtainen jo pitkään, mutta tarve suojautumisen tehostamiselle on viime aikoina korostunut entisestään – globaali kehitystrendi haastaa kyberturvaa, Euroopan unionissa on hyväksytty tiukennetut tietoturvan vähimmäisvaatimukset NIS2-direktiivin myötä ja soteuudistus on tuonut uusille hyvinvointialueille merkittäviä tietojärjestelmien integraatio- ja kehittämistarpeita.

Tietoturvan tavoitteet saavutetaan korkealla tasolla vain silloin, kun tietojärjestelmien käytettävyys on käyttäjille ja ylläpitäjille hyvä. Tämä kannattaa ottaa korostetusti huomioon muutostilanteissa.

Kirjoitamme käyttövaltuushallinnan aiheista säännöllisesti myös LinkedIn:issä ja blogissamme.

Ottakaa minuun yhteyttä

NIS2-direktiivi tulee – oletko valmiina?

Uusi NIS2-direktiivi (Directive of Security of Network and Information Systems) on uudistettu versio nykyisestä NIS-direktiivistä. NIS2 asettaa tietojen suojaamisen ja tietoturvan vähimmäisvaatimukset entistä korkeammalle tasolle. Vaatimukset velvoittavat kriittisten toimialojen lisäksi myös nimettyjä tärkeitä toimialoja ja entistä piemnempiä organisaatioita.

Käyttövaltuushallinnan kokonaisuus (identiteettien mastertiedon hallinta, käyttövaltuuksien hallinta, pääsynhallinta sekä turvallisuus- ja käyttötietojen valvonta) on keskeinen organisaatioiden tietoturvaa ja tietosuojaa rakennettaessa. NIS2-direktiivi edellyttää, että muun muassa käyttäjien tunnistaminen, käyttövaltuuksien hallinta, kriittisten tietojen suojaaminen ja tietoturva-/käyttötapahtumien seuranta sekä raportointi ovat kunnossa – ja niihin käyttövaltuushallinnan ratkaisumme auttavat.

Lue lisää aiheesta täältä:

LUE LISÄÄ UUDISTETUSTA DIREKTIIVISTÄ

Pääkäyttäjät tietomurtajien kohteena – PAM!

Miten pääkäyttäjätilejä suojataan tietomurroilta omassa organisaatiossasi? Onko admin-tunnuksia yhteiskäytössä? Ylläpidetäänkö järjestelmiä palveluna etäyhteyksillä? Auditoidaanko käyttäjien toimintaa? Entä miten varmistetaan, että käyttäjillä on vain työssään tarvitsemansa oikeudet?

Jos jokin kysymyksissä epäilyttää, on varmasti aika miettiä uudelleen oman organisaatiosi lähestymistapaa pääkäyttäjätilien (admin) suojaamiseen.

Tietoturvaympäristö on jatkuvien muutosten alla. Vaarantuneet tai väärinkäytetyt pääkäyttäjätilit aiheuttavat kasvavasti liian monia tietoturvaloukkauksia. Tähän on ratkaisuna PAM – pääkäyttäjien oikeuksien hallinta (Privileged Access Management). PAM tarjoaa keskitetyn ratkaisun pääkäyttäoikeuksien hallintaan ja väärinkäytön sekä tietomurtojen havaitsemiseen. 

PAM-ratkaisut ovat nykyisin helppoja asentaa, ne ovat verrattain edullisia ja pilvipalveluvalmiita. Lue lisää aiheesta täältä tai ole meihin yhteydessä, niin kerromme tarkemmin.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

SoTe ATK-päivät 2023

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät pidetään tänä keväänä Turussa 22.-24.5.

CSIT Finland on näyttävästi mukana tapahtuman yhteydessä järjestettävässä näyttelyssä. Tulemme esittelemään useita käytettävyyttä parantavia ja tietoturvaa kohentavia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen alueille suunnattuja ratkaisuja.

Jo useat hyvinvointialueet käyttävät ratkaisujamme identiteetinhallinnan, käyttövaltuuksien hallinnan, kertakirjautumisen, pääkäyttäjäoikeuksien hallinnan, tietotuojavalvonnan ja käyttötapahtumaseurannan alueilla. Varaa aika kalenteriin, ilmoittaudu mukaan ja tule tutustumaan ratkaisuihimme.

Lisää tietoa tapahtumasta löydät tapahtumajärjestäjän sivuilta, missä voit myös ilmoittautua:

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

CSIT LinkedInissä: Lisää käyttövaltuushallinnan aiheista viikottain

Seuraatko meitä LinkedInissä?

Olemme aktiivisia ja julkaisemme ajankohtaisia aiheita, uutisia sekä artikkeleita liittyen käyttövaltuushallinnan aiheisiin säännöllisesti viikottain. Tule mukaan!

Tutustu täältä ja liity seuraajaksi:

SEURAA MEITÄ LINKEDINISSÄ

Uusia henkilöitä CSIT:llä

CSIT Finlandin tiimeissä on alkuvuonna aloittanut kaksi uutta henkilöä, joiden tavoitteena on omilla sektoreillaan parantaa asiakaskokemusta entisestään.

Matti Mikkola on palvelupäällikkönä mukana asiakkaiden kohtaamisissa sekä toimitusprojektien että tukipalveluprosessien tiimoilta. Matilla on mittava kokemus asiakasprojektien ja -palveluiden veto- ja kehittämistehtävistä.

Outi Nieminen on aloittanut talous- ja hallintopäällikkönä. Outi on viimeksi toiminut perheyhtiön toimitusjohtajana, ja aiemmin muun muassa riskienhallinnan, vaatimuksenmukaisuuden varmistamisen, tietosuojan toteutumisen ja auditointipalveluiden tehtävissä.

Outin ja Matin yhteystiedot löytyvät täältä:

CSIT YHTEYSTIEDOT

Haluan tilata uutiskirjeen!

Täytä lomake ja lähetämme sinulle tietoa käyttövaltuushallinnan ajankohtaisista aiheista.

TILAA UUTISKIRJE

Miksi käyttövaltuushallinnan projektit eivät onnistu?

Käyttövaltuushallinta on organisaatioiden tietoturvan kannalta keskeisessä roolissa. Tekniset toteutukset ovat tärkeitä, mutta onnistumisen avaimet ovat käytettävyydessä.

LUE TARKEMMIN

Haluatko tietää lisää käyttövaltuushallinnan ratkaisuista tai selvittää organisaatiosi käyttövaltuushallinnan tilannekuvan?

Ota yhteyttä, niin kerromme miten voimme auttaa

Haluan yhteydenottoa