Käyttövaltuushallinnan uutisia

Käytettävyyden ja tietoturvan tasapainon saavuttaminen voi olla haastavaa, mutta sen tulee olla järjestelmien käyttöönotossa aina tavoitteena. Tietoturvan puolelta voi tulla ’pakottavia’ vaatimuksia, kuten uusi NIS2-direktiivi, jonka tiukentuneisiin vaatimuksiin vastaaminen voi heikentää käytettävyyttä. Nykyaikaiset tekniset ratkaisut mahdollistavat kuitenkin niin tietoturvan kuin käytettävyydenkin vaatimuksiin vastaamisen niin, että lopputuloksena on tasapaino. Käytettävyyden puutteista on kirjoitettu paljon terveydenhuollon ratkaisujen osalta. Työnkulkuja ja työtapoja kartoittavan hoitotyön analyysin avulla voidaan löytää kustannustehokkaita keinoja parannuksiin, jotka parantavat käytettävyyttä tietoturvasta tinkimättä.

Kirjoitamme käyttövaltuushallinnan aiheista säännöllisesti myös LinkedIn:issä ja blogissamme.

Jaetut päätelaitteet: NIS2-direktiivi tuo tiukempia vaatimuksia kriittisten toimialojen organisaatioille

NIS2 asettaa tietojen suojaamisen ja tietoturvan vähimmäisvaatimukset entistä korkeammalle tasolle. Vaatimukset velvoittavat toimimaan ja uhkana ovat isot sakot laiminlyönneistä.

Yksi direktiivin vaatimuksista on, että käytössä olevat  jaetut päätelaitteet pitää suojata vahvasti. Vaatimus voi haitata työn sujuvuuden kehittämistä ja mobilisaation hyödyntämistä. CSIT:llä on tähän ainutlaatuinen ratkaisu.

Medanets-käyttäjäpäivillä kerromme kuinka jaetut mobiililaitteet auttavat hoitotyössä

Medanets-käyttäjäpäivät Turussa 14.-15.2. kerää terveydenhuollon ammattilaisia Suomesta ja maailmalta kuulemaan ja keskustelemaan kuinka mobiilit päätelaitteet ja mobiilisovellukset helpottavat hoitotyötä.
CSIT on päivillä mukana ja puheenvuorossaan kertoo ja näyttää kuinka jaetut mobiililaitteet auttavat hoitotyössä. Ratkaisussamme laitteiden käyttö on helppoa, ja samalla tietoturvaakin saadaan parannettua.

TUTUSTU JAETTUJEN MOBIILILAITTEIDEN KÄYTTÖÖN TÄÄLLÄ

Uusi palvelumme: Hoitotyön analyysi selvittää nykytilaa ja antaa keinoja työn sujuvuuden parantamiseksi

Hoitotyön analyysissä hoitotyön kokenut ammattilainen kartoittaa nykyisiä työnkulkuja ja työtapoja yhdessä organisaation oman henkilöstön kanssa. Kartoituksen lopputuloksena on analyysi, joka kertoo kuinka teknisin keinoin saadaan parannuksia aikaan. Hoitotyön analyysi on uusimpia palveluitamme. Kerromme mielellämme kuinka analyysi saadaan toteutettua.

JÄTÄ MEILLE VIESTI TÄNNE, NIIN OLEMME PIAN YHTEYDESSÄ

SoTe ATK-päivät 2024 tulossa – olemme tänäkin vuonna mukana

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät pidetään tänä vuonna Tampereella 27.-29.5. Tapahtuma kerää yhteen noin 2.000 sote-alan ICT-, tietoturva- ja tietosuoja-ammattilaista.

CSIT:n osastolla A1 on taas monipuolisesti esillä ratkaisuja, jotka helpottavat sovellusten käyttöä ja parantavat tietoturvaa sekä tietosuojaa. Näytämme mm. kuinka jaettujen päätelaitteiden käyttö helpottaa hoitotyötä tietoturvasta tinkimättä. Tapaamisiin Tampereella.

ILMOITTAUDU MUKAAN

CSIT on laajentamassa osaajien joukkoa

CSIT hakee järjestelmäasiantuntijaa, joka halutessaan voi kasvaa yhdeksi maan kovimmista IAM-arkkitehdeistä. Mikäli tunnet jo valmiiksi ratkaisuja ja teknologioita esimerkiksi verkkojen, tietoturvan, pilvipalveluiden (etenkin Azure), pääsynhallinnan, tunnistautumisen, virtualisoinnin, käyttövaltuuksien tai lokienhallinnan alueilla, ja olet innokas oppimaan aiheita lisää, voit olla etsimämme henkilö.

Haluan tilata uutiskirjeen!

Täytä lomake ja lähetämme sinulle tietoa käyttövaltuushallinnan ajankohtaisista aiheista.

tilaa uutiskirje