Käyttövaltuushallinnan uutisia

EU:n kyberturvallisuudirektiivi NIS2 vaikuttaa organisaatioiden liiketoiminnan johtamiseen, teknologia- ja kumppanivalintoihin sekä operatiiviseen valvontaan. Toimiva johto asetetaan nyt konkreettisesti vastuuseen kyberturvallisuuden suunnittelun, tekemisen ja valvonnan toteuttamisesta. Valmisteluaikaa on lain piiriin kuuluvilla toimijoilla enää 6 kuukautta, ja kesäkin on siinä välissä.

Käyttövaltuushallinnan ratkaisut ovat aivan keskiössä teknisten ratkaisujen vaatimuksia toteutettaessa. Identiteettien, käyttöoikeuksien ja pääsynhallinnan alueilla vaaditaan esimerkiksi tunnusten ja oikeuksien hallintaa ja valvontaa koko niiden elinkaaren ajan, pääkäyttäjien ja erityisoikeudellisten käyttäjien erityisvalvontaa, vahvaa tunnistautumista monin paikoin ja käyttötapahtumien tarkkaa seurantaa.

Kirjoitamme käyttövaltuushallinnan aiheista säännöllisesti myös LinkedIn:issä ja blogissamme.

Ajankohtaista tietoturvasta ja tietosuojasta

Olimme yhteistyökumppanina mukana Tietoturva- ja tietosuojavastaavien ajankohtaispäivillä Helsingissä 24.-25.4.2024.

NIS2-direktiivin soveltaminen alkaa Suomessa 18.10, eli aikaa valmistautumiseen on enää 6 kuukautta. Puhuimme ajankohtaispäivillä kuinka käytännössä voidaan vastata kyberhygienian vaatimuksiin.

SoTe ATK-päivät 2024 tulossa – olemme tänäkin vuonna mukana

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät pidetään Tampereella 27.-29.5. Tapahtuma kerää yhteen runsaasti sote-alueen ict-, tietoturva- ja tietosuoja-ammattilaisia.

CSIT:n osastolla A1 on taas monipuolisesti esillä ratkaisuja, jotka helpottavat sovellusten käyttöä ja parantavat tietoturvaa sekä tietosuojaa.

Näytämme mm. kuinka jaettujen päätelaitteiden käyttö helpottaa hoitotyötä tietoturvasta tinkimättä, kuinka potilastietojen luvaton katselu havaitaan jopa ennaltaehkäisevästi, ja kuinka identiteettienhallinta helpottaa tietohallinnon työtä ja parantaa tietoturvaa. Tapaamisiin Tampereella.

Identiteetinhallinta on älykkään kaupungin kulmakivi

Kuvittele älykäs kaupunki, jossa palvelut ovat helposti saatavilla yhden tunnistautumisen takana. Sähköisten palvelujen kysynnän lisääntyminen haastaa kuntia pohtimaan uusia tapoja kehittää sähköistä asiointia. Uudet palvelut rakentuvat identiteettien ympärille.

CSIT ja Timmi Software järjestivät 17.4. webinaarin kunnille identiteetinhallinnan tuomista mahdollisuuksista tulevaisuuden palvelujen kehittämisessä. Jos haluat webinaarimateriaalin, niin ota meihin yhteyttä:

OTA YHTEYTTÄ TÄÄLLÄ

Hyvinvointialueiden Aurora Borealis -seminaari pidettiin 11.-12.4

Hyvinvointialueet järjestivät ajankohtaisseminaarin, jonka keskeisinä aiheina olivat tiedon ja kokemusten vaihto tietohallintojen johdon kesken historiallisen suuren sote- ja ICT-uudistuksen edetessä.

Hyvinvointialueiden edustajat esittelivät yhteistryöalueittain omia parhaita käytäntöjään eri teemoista. Keskustelu oli aktiivista ja toteutuksia sekä niistä saatuja kokemuksia päästiin vaihtamaan.

Mukana hyvinvointialueista olivat Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi, joiden lisäksi mukana oli HUS-Yhtymä.

Lisää tietoa seminaarin johtopäätöksistä tulevissa uutiskirjeissämme.

Uusia verkkosivustoja jakamaan yleistietoa käyttövaltuushallinnan eri alueista

Olemme avanneet uusia verkkosivuja käyttövaltuushallinnan osa-alueiden perustietoa jakamaan. Ensimmäisenä avautuivat kayttovaltuushallinta.fi ja kertakirjautuminen.fi. Käy tutustumassa.

Käyttövaltuushallinnan kokonaisuus koostuu neljästä osa-alueesta – identiteetinhallinnasta, käyttövaltuuksien hallinnasta, pääsynhallinnasta ja käytönvalvonnasta.

Kertakirjautuminen on osa pääsynhallintaa. Sen avulla voidaan mm. ilman käyttäjätunnuksia ja salasanoja päästä turvallisesti tietojärjestelmiin, ja tehdään mobiililaitteista aidosti yhteiskäyttöisiä.

Tulemme avaamaan lisää tietoa jakavia sivustoja tämän vuoden aikana.

Haluan tilata uutiskirjeen!

Täytä lomake ja lähetämme sinulle tietoa käyttövaltuushallinnan ajankohtaisista aiheista.

tilaa uutiskirje