Käyttövaltuushallinnan uutisia

Monin tavoin kiireinen syys-, talvi- ja kevätkausi alkaa olla lopuillaan – vielä viimeiset ponnistelut ennen kesälomia. Monissa organisaatioissa mietitään erittäin tarkkaan mihin mahdolliset it-investoinnit kohdistetaan. Välttämättömien ja tärkeiden kehityskohteiden kanssa mietinnässä on niiden priorisointi – mitkä ensin, mihin rahat riittävät, mihin resurssit kykenevät? Miten asettaa hyvin erilaiset projektit ’samalle viivalle’ päätöksentekoa valmistellessa? Vaikuttavuusarviointi, joka toteutetaan yhtenevien mittareiden avulla, on parhaita keinoja vertailla kehitysprojekteja. Menetelmät arvioida it-teknologiahankkeiden vaikutuksia ovat kehittyneet koko ajan ja nykyjään omenoita ja appelsiineja saadaan hyvin verrattua keskenään.

Kohta on aika lämmittää rantasauna, nostaa Suomen lippu salkoon ja antaa vastoille (tai vihdoille) kyytiä. Oikeaoppisen vastomisen ohje löytyy tämän viestin lopussa.

Kirjoitamme käyttövaltuushallinnan aiheista säännöllisesti myös LinkedIn:issä ja blogissamme.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 2024

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät pidettiin Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa 27.-29.5. Tapahtuma keräsi taas yhteen lähes 2000 alan ammattilaista. CSIT oli mukana jo 7. kertaa.

CSIT:n osastolla A1 oli esillä ratkaisuja, jotka helpottavat sovellusten käyttöä ja parantavat tietoturvaa sekä tietosuojaa. Kävijöitä kiinnosti paljon monella hyvinvointialueella käytössä oleva kertakirjautumisen ratkaisu ja erityisesti sen käyttö mobiililaitteissa. Lue lisää täällä.

Paljon kiinnosti myös pääkäyttäjätilien hallinnan PAM-ratkaisu ja potilastietojen väärinkäytön yrityksiä tekoälyn avustamana seuraava ratkaisu.

Metallica-konsertti

ATK-päivien näyttelyssä ehkä eniten huomiota sai CSIT:n ”Murtaudu kassakaappiin” -arvonta, jossa kaikki kassakaappiin sisään päässeet palkittiin, mutta jonka pääpalkintoina oli lippuja Metallica-konserttiin 7.6. Helsingin Olympiastadionille.

Onnekkaita voittajia oli neljä, joiden kanssa CSIT-isännät viettivät mukavan illan. Voit lukea tunnelmista ja katsoa joitakin kuvia täällä.

Mobiilikäyttö Pirkanmaalla parantaa potilasturvallisuutta ja hoitotyön tehokkuutta

Yksi ATK-päivillä paljon kiinnostanut aihe oli mobiilien käyttö hoitotyössä. Pirkanmaan hyvinvointialueella hoitotyön kehittämisen yksi merkittävimmistä toiminnan muutokseen tähtäävistä kehityshankkeista on uusittu älypuhelinkonsepti. Mobi-ratkaisu on ammattilaisille räätälöity etälaite työtehtävien hoitamiseen. CSIT:n yhdessä palvelukumppani Istekin kanssa toimittama teknologia mahdollistaa mobiilien helpon ja turvallisen käytön.

Pirhassa on laskettu, että mobiileja käyttämällä säästyy työaikaa 7000 tuntia kuukaudessa.

Uusia henkilöitä CSIT:llä

Vuosi 2023 oli vahvaa kasvun aikaa. Identiteetin- ja pääsynhallinnan helppokäyttöiset ja tietoturvalliset ratkaisut kiinnostavat. Kasvua tukemaan on kevään aikana CSIT:lle saatu lisävoimia.

Ratkaisumyynnissä ovat aloittaneet Juha Karppinen asiakkuuspäällikkönä (1.vasemmalla) ja Ari Häkli
asiakkuusjohtajana (1.oikealta). Molemmat ovat kokeneita ja osaavia myynnin ammattilaisia.

Päivi Lana on aloittanut järjestelmäasiantuntijana (2.oikealta). Päivillä on syvä ja laaja osaaminen käyttövaltuushallinnan IAM-ratkaisuista ja teknologioista. Päivi vahvistaa hajautetun terveystiedon turvallisen käsittelyn kehityshankkeemme tiimiä.

Vasta vai vihta? Sen oikea tekoaika on nyt käsillä

Länsisuomalaiset vihtovat, itäsuomalaiset vastovat. Raja kulkee suunnilleen Päijänteen halki Suomen pituussuunnassa. Oikea vastan/vihdan tekoaika on yleensä juhannuksen tienoista heinäkuun alkupuolelle. Ennen sitä koivunlehdet ovat liian pehmeitä ja sen jälkeen lehdet irtoavat herkemmin.

Tehdäänkö vasta/vihta hies- vai rauduskoivusta, siinä on koulukuntia. Rauduskoivua pidetään kestävämpänä ja se tulee lehteen yleensä ennen hieskoivua. Hieskoivun oksat ovat notkeampia ja sopivat hyvin ainakin sidosvitsoiksi. Jotkut ovat myös sitä mieltä, että hieskoivusta lähtee voimakkaampi koivun tuoksu. Länsi-Suomessa oikeaoppinen vihta sidotaan taivutetulla koivun oksalla. Itä-Suomessa taas vasta pyöräytetään koivunvarvusta kierretyllä pannalla eli lenkillä.

Olipa vasta tehty hies- tai rauduskoivusta tärkeintä on sen oikeaoppinen käyttäminen: ”Vastominen eli vihtominen pitää aloittaa päästä ja edetä ajamalla taudit pois varpahista varvikkoon, sormenpäistä sammaleen”, sanoo suomalainen kansanviisaus.

Haluan tilata uutiskirjeen!

Täytä lomake ja lähetämme sinulle tietoa käyttövaltuushallinnan ajankohtaisista aiheista.

tilaa uutiskirje