Terveydenhuollossa käytetään kriittistä  potilastietoa ja tietoturvan pitää olla kunnossa – kuinka potilastietoja suojataan

Luottamuksellisen tiedon väärinkäytön estämiseen on olemassa erityisesti terveydenhuoltoon suunnattu ratkaisu. Se on älykäs riskienhallinnan ratkaisu, jolla voidaan havaita ja estää monipuolisesti tietojärjestelmissä olevan luottamuksellisen tiedon väärinkäyttöyritykset. Tätä ratkaisua käytetään maailmanlaajuisesti jo lukuisissa terveydenhuollon organisaatioissa potilastietojen suojaamiseksi, ja se keskeiset kriittisen tiedon suojaamisen tarpeet, mahdollistaa poikkeamien havaitsemisen, antaa älykkäät työkalut tutkinnalle sekä selvittämiselle ja tarjoaa auditoinnin sekä hyvän hallinnon toteuttamisen välineet.

Haluan tietää lisää

Potilastiedon suojaaminen

Saat suojattua kaiken tiedon potilastietojärjestelmissä ja muissa terveydenhuollon sovelluksissa. Suojaamisen työkaluna ohjelmisto käyttää keinoälyn tehostamaa tapahtumien monitorointia.

Havaitse tietojen nuuskiminen: varmista yksityisyyden suoja tunnistamalla käyttäjät, jotka etsivät hoito- tai palveluprosessin ulkopuolella tietoa työtovereista, esimiehistä, sukulaisista, naapureista tai VIP-potilaista.

Paljasta asiaton tietojen muuttaminen: poista riski huomaamalla käyttäjien omien tietojensa käsittely, katselu, muuttaminen ja poistaminen.

Havaitse tietojen luvaton kopiointi: estä identiteettien väärinkäytöt havaitsemalla käyttäjien luvattomat yritykset kopioida tai siirtää tietoja.

Huomaa entisten työntekijöiden yritykset päästä tietoihin: suojaa potilastietoja ja vältä väärinkäytöt havaitsemalla entisten tai passiivisten työntekijöiden tietojen käsittely, tai käsittely-yritykset.

Tunnista käyttäjätunnusten väärinkäyttö: vältä aikaisessa vaiheessa tietoturvarikkomukset, tai aikeet, tunnistamalla mahdollisesti varastetut tai väärinkäytetyt käyttäjätunnukset, joilla koetetaan päästä tietoihin käsiksi.

Kiinnitä huomio epänormaaliin käyttäytymiseen: Estä merkittävät rikkomukset ja väärinkäytökset ennen niiden tapahtumista, hyödyntämällä järjestelmässä olevan keinoälyn mahdollisuuksia tunnistaa käyttäjien normaalista poikkeava järjestelmän käyttö tai tietojen käsittely – poikkeamat kolleegoiden käyttäytymiseen tai omaan aiempaa käyttäytymiseen.

Tutustu tarkemmin tähän teknologiakumppanimme Imprivatan FairWarning -ratkaisuun.

Tutustu

Kysy meiltä lisää tai pyydä yhteydenottoa!

Ota yhteyttä meihin, niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä