Tilaisuus järjestetään nyt 7. kertaa. Viime vuonna tilaisuus pidettiin Tanskassa, missä mukana oli käyttäjäorganisaatioiden edustajia Tanskasta, Suomesta, Ruotsista, Islannista ja Färsaarilta. Esitykset olivat erittäin mielenkiintoisia ja poikivat hedelmällisiä keskusteluja.

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen Imprivata-ratkaisujen käyttäjiä jakamaan keskenään kokemuksia, näkemyksiä ja kehitystoiveita. Tilaisuuden pääosassa ovat käyttäjien omat esitykset, mutta kerromme myös miten ratkaisut ovat kehittymässä.

AIKA JA PAIKKA:

10.-11.10.2024, entisen Marian sairaalan tiloissa Helsingissä, Lapinlahdenkatu 16.

AIKATAULU

1. päivä, torstai 10.10.
klo 9-16:30, illallinen klo 18

2. päivä, perjantai 11.10.
klo 9-12:30, iltapäivän ja alkuillan ohjelmaa halukkaille

ILMOITTAUDU MUKAAN TAPAHTUMAAN

Alustavasti esityksistä on sovittu mm. Malmön kaupungin, Coopin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Tarkempi ohjelma esityksineen ja esittäjineen julkaistaan elokuun alussa.

Mikä kiinnostaisi?  Haluatko itse nostaa jonkin aiheen keskusteluun, tai mahdollisesti jopa itse pohjustaa aiheen? Mitkä aiheet ja asiat sinua erityisesti kiinnostaisi esim. ratkaisujen hyödyntämiseen, käyttöön, toiminnallisuuksiin tai teknologiaan liittyen?

Anna meille palautetta, niin varmistamme aiheen mukanaolon päivien aikana.

Majoitus:  Hotelli Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, Helsinki. Varauskoodi on CGRO.

Kustannukset:  Tilaisuus on maksuton, Imprivata tarjoaa illallisen, osallistujat vastaavat matka- ja majoituskuluistaan.

Ilmoittautuminen:  Ilmoittaudu tapahtumaan yllä olevasta painikkeesta. Ilmoita myös alustavasti oletteko mukana loppupäivän ohjelmassa perjantaina.

OHJELMARUNKO

Kaikki esitykset pidetään englanniksi. Esitykset tallennetaan ja jaetaan osallistujille tapahtuman jälkeen, joten pääset kuulemaan kaikki osiot. Ohjelma muutos- ja täydennysvarauksin.

Torstai 10.10.

Perjantai 11.10.

Marian sairaala perustettiin kulkutautien ja kaupungin kasvun takia

1850-luvulla parinkymmenen tuhannen asukkaan Helsingissä riehui kolera ja heti perään vuosina 1866–1868 kaupunkia koetteli nälänhätä. 1870-luvulla kaupunki alkoi kasvaa huimaa vauhtia teollistumisen ja Pietarin-radan myötä. Kulkutautien hoitamiseksi kaupunki oli perustanut ensimmäisen oman sairaalan vuonna 1866 Ullanlinnaan. Sairaalan tilat kävivät pian ahtaiksi, ja kuumelasaretiksi kutsutulle hoitolaitokselle vuokratut tilat vaihtuivat tiheään paikasta toiseen.

1870-luvulla ahtaus ja vuokratiloihin liittyvä epävarmuus sai kaupungin etsimään sairaalalle uutta sijoituspaikkaa. Paikaksi valikoitui Tyynelän vuokratalojen alue, joka on nykyinen Marian sairaalan alue. Uusi sairaala sai rakennusluvan vasta vuonna 1884. Rakennus valmistui kaksi vuotta myöhemmin.

Marian sairaalan potilassali 1910-luvulla. Kuvaaja: Helsingin kaupunginmuseo

28 potilaspaikan sairaala kävi pian pieneksi: vuonna 1890 kaupungin väkiluku oli jo runsaat 56 000. Kaupungin terveydenhoitolautakunta esitti jo vuonna 1891 sairaalan laajentamista. Uudet kulkutautiosastot valmistuivat vuonna 1894. Tuolloin kunnallissairaalasta alettiin käyttää nimeä Marian sairaala keisari Aleksanteri III:n ja keisarinna Maria Fjodorovnan hopeahääpäivän kunniaksi.

TILAPULA ei vieläkään hellittänyt eikä henkilökunnalle ollut riittävästi asuntoja. Toinen laajennus valmistui vuonna 1902 ja vuonna 1909 valmistuivat Lars Sonckin suunnittelemat jugendtyyliset sisätautipaviljonki sekä hallintorakennus Lapinlahdenkadun varteen. Paviljongin ullakkokerros tarjosi henkilökunnalle työsuhdeasuntoja kaupungissa, jonka asukasluku oli kasvanut jo lähes 120 000:een.

Viimeinen suurin laajennus valmistui Mechelininkadun varteen 1954. Vanhempien rakennusten purkamista suunniteltiin 1960-luvulla, mutta ajatuksesta luovuttiin. Marian sairaalan päivystyspoliklinikka siirtyi uuteen Haartmanin sairaalaan syyskuussa 2009. Malmin sairaalan toiminnot muuttivat Mariaan vuotta myöhemmin Malmin sairaalan remontin ja laajennustöiden ajaksi. Malmin remontti valmistui marraskuun lopussa 2014, ja Marian sairaalan tilat jäivät tyhjilleen.

Maria 01 Kampus

Maria 01 perustettiin 2016 hyvin pian sairaalan toiminnan lopettamisen jälkeen. Siitä sai alkuunsa Pohjoismaiden johtava kasvuyrityskampus.

Maria 01 Kampus syntyi ideasta ja todellisesta tarpeesta saada koottua yksiin tiloihin kasvuyrityksiä, investoreita ja muita samassa ekosysteemissä toimijoita, mikä mahdollistaa merkittäviä vuorovaikutushyötyjä. Toiminta käynnistyi pienenä yhden käytävän pilottiprojektina, mutta on kasvanut jo 20 000 neliömetrin kampukseksi ja yli 1 500 hengen kasvuyritysyhteisöksi.

Aluetta suunnitellaan nyt laajentumaan entisestään. Entinen sairaala-alue tulee täydentymään uudella yrityskorttelilla, johon on suunnitteilla tiloja myös majoitukseen, ravintoloille, tapahtumille ja palveluille. Alueen kehittäminen on alkanut 2024 katujen ja puistojen rakentamisella. Varsinainen talonrakennus on tavoitteena aloittaa vuonna 2025.